Другите за нас

Другите за нас

  


“...Аз съм патрон на мрежата от рехабилитационни центрове Phoenix House във Великобритания, които имат много по-високи успехи от правителствените служби в тази сфера. Защо? Защото хората им вярват, техните кампании са ориентирани към практиката и отношението им към всеки човек е като към личност... България също има вече своята Къща Феникс...”

НКВ Принцът на Велс, София, 2003


“...Къща Феникс и работата на д-р Петър Василев и неговия екип са база за успех и ни дават надежда за бъдеще с по-ниска употреба на наркотици. Трябва да направим всичко, което е по силите ни, да подкрепяме работата на професионалните терапевтични общности...”

Тони Ригън, съветник по присъединяването към Европейския съюз


„...Изключително съм впечатлен от това, което са направили работещите тук, във „Феникс”. Най приятната изненада е жертвоготовността, с която работи професионалния екип – те са в течение на всички изследвания в областта и затова работят много професионално и ефективно. В този смисъл Българската Къща „Феникс е сред най-добрите примери за Европа.”

Антъни Слейтър

Phoenix Haga, Norway,
Президент на Европейската федерация
на Терапевтичните общности (EFTC)


„...Екипът на Къща „Феникс” е постигнал уникален успех. При финансови условия несравними с тези във Великобритания, е постигнат резултат по отношение на здравето на резидентите, съизмерим с резултатите постигнати при нас...”

Пол Гудман

Директор на Ley Community, Oxford ,UK


„...Аз съм патрон на мрежата от рехабилитационни центрове Phoenix House във Великобритания, които имат много по-високи успехи от правителствените служби в тази сфера. Защо? Защото хората им вярват, техните кампаниии са ориентирани към практиката и отношението им към всеки човек е като към личност... България също има своята къща „Феникс”...”

НКВ Принцът на Уелс

ANA's STORY

“Казвам се Ана. Все още съм на 26 години, но имам чувството, че се родих преди година и половина, когато избрах да дойда във “Феникс” за междинна спирка между миналото и бъдещето си. Едно от нещата, които разбрах през това време е именно това, че бъдещето ми е много по-важно от миналото. Сега разбирам, че да се друсаш е симптом на голям проблем и е възможно най-грубия начин да накараш хората да ти обърнат внимание, да изкрещиш за помощ и да останеш безпомощен, неразбран, сам, самотен. Бях зависима 7 години към хероин и за тези 7 години оправдах всичките си неуспешни опити за спиране с митам, че “бивш наркоман няма”, а всичките ми провали при лечение се дължаха на това, че не полагах никакви усилия да си помогна. Във “Феникс” имаш време да намериш вътрешната си мотивация за живот, за щастие, да забелязваш дребните неща около себе си, да мислиш позитивно, да поемаш отговорност за постъпките си, за себе си и за хората, които обичаш. Едва тогава разбираш колко те ограбва хероина и колко много истински неща пропускаш, докато живееш като зависим. Аз наричам “Феникс” училище за живот, защото там се научих да живея. Преди да отида там, нямах никакви надежди, никакви мечти. Не вярвах, че някога ще мога да живея истински, нормално, без да съм роб на наркотиците. Вече една година и половина аз съм чиста. Живея. Никога животът ми не е бил толкова пълноценен и изпълнен със смисъл. Влюбена съм, имам приятел, когото обожавам, и той – мен. Имам хубава работа, сама изкарвам парите си и се грижа за себе си. Чувството е несравнимо. Помагам на майка си вкъщи. Ще кандидатствам отново, за да продължа образованието си. имам мечти. Успях да докажа на себе си и на хората, че е просто мит това, че няма излекуван наркоман. Няма зависимост за цял живот. Трябва само да кажеш “Имам нужда от помощ”. Благодарение на всеотдайния екип на “Феникс” аз съм итстински човек – радвам се, тъгувам, мечтая, чувствам. Жива съм и изживявам всеки миг пълноценно.


БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

С това писмо бих искала от мое име и от името на цялото ми семейство да изкажа публично своята безкрайна благодарност и признателност към Вас и Вашият екип на Т.О. “Феникс” с.Бракьовци.